VIGSLERE OG SEREMONIMESTERE

11035984_1123681587646196_218101500525023426_n

Kjell Morten Bråten – Hovedforstander og Unitarprest

Jeg er født og oppvokst i Vågå i Gudbrandsdalen.

Jeg er utdannet Kulturarbeider og miljøterapeut ved Høgskulen i Bø og flyttet til Skien i 2002 etter mange år i Oslo. I dag bor jeg i Åmot, en halv time nord for Drammen!

I mange år drev jeg bloggen «Størst av alt er kjærligheten» hvor jeg ivrig bl.a debatterte religion. Det var gjennom bloggen at jeg første gang kom i kontakt med Unitarforbundet og forbundet er vel det eneste religiøse tros- og livssynssamfunn hvor jeg har følt meg helt velkommen og hvor jeg kunne få lov å ha min dogmefrie tro i fred.

I 2009 ble jeg ordinert til Unitarpastor i Unitarforbundet – i en seremoni i Bela Bartok Church i Budapest, Ungarn

Unitarforbundet er mitt hjertebarn og det er en stor glede for meg å få følge Unitarforbundet etterhvert som det vokser. Å reise rundt i hele Norge i Kjærlighetens tjeneste og stadig møte mennesker er noe jeg elsker.

Jeg stiller meg 100 % bak grunnprinsippene til Unitarforbundet: Frihet til å tro og leve etter sin egen tro – respekt for alle mennesker uansett kjønn, rase, kultur og legning og en stor Toleranse for at alle mennesker er født ulike.

Og ikke minst at størst av alt er kjærligheten! Uten kjærlighet til oss selv og andre er vi ingenting.

hildegunn-wiggen

Hildegunn Wiggen – medforstander og vigsler. Har ansvar for området Trøndelag

Mitt navn er Hildegunn Wiggen og er en av Unitarforbundets Seremonimestre. For en stund siden, faktisk har det blitt noen år av det, så meldte jeg meg ut av statskirken. Jeg fant da Unitarforbundet som viste seg å ha sammenfallende verdier som jeg har og jeg meldte meg inn. Der fikk jeg raskt god kontakt med Kjell Morten, vår Hovedforstander.

Selv er jeg født og oppvokst i Trondheim og er for tiden bosatt i Melhus hvor jeg jobber som attføringsleder. Jeg er født i «The Summer of Love», altså 1967, og jeg tror jeg må ha ubevisst fått med meg ønsket om en tolerant og fredfull verden.  Av utdanning så er jeg religionslærer i bunn, men livet har gitt meg så mange sjanser til å lære og utvikle kompetanse utover dette. Ikke minst har jeg fått en livslærdom på godt og vondt, noe jeg antar og vet jeg har vokst på som menneske.

Fra 2016 fikk jeg tettere kontakt med Kjell Morten, og jeg har fra 2017 flere vielser i regi av Unitarforbundet. Dette gleder meg stort og gir meg mulighet til å være med til å skape en god atmosfære på en stor dag! Det er ikke så mange trøndere eller kanskje ikke så mange nord for Dovre, som er medlem i Unitarforbundet, så kanskje er tiden inne nå for å få flere Unitarer her også.

Dette bildet har et tomt alt-attributt, og filnavnet er 68646785_10219968008733412_2005458923586322432_n-1-e1593428217267.jpgShereen Marta Khachik har seremonier i Trøndelag – navnedagsfeiringer, ungdomsmarkeringer, vielser og begravelser.

Jeg er Britisk, men flyttet til Norge for mange år siden. Min yrkesbakgrunn er variert, med en karriere i dans, koreografi og teater i bunn. Veien gikk videre til yoga, spesialpedagogikk, psykodrama, psykoterapi, veiledning, og konfliktmekling. Jeg har jobbet i mange år i grenselandet mellom kunst, pedagogikk, terapi og menneskerettighetsarbeid.

Nei ikke akkurat A4. Jeg er anglo/arabisk og opprinnelige kristen.

Mine verdier og livserfaringer baserer seg på grunnleggende menneskerettigheter, kjærlighet, og respekt for mangfold.

Derfor er Unitarforbundet en perfekt match for meg.

Jeg kan jobbe både med vielse, begravelser, navnedag, og ungdomsmarkeringer og ønsker å treffe mennesker midt i livets høydepunkter, med gleder og sorger.

Som tidligere koreograf, kan jeg bistå med arrangement hvis det er behov, og vil gjerne formidle klassisk sangere for klienter som ønsker musikk i arrangementet.

gerd vigsler

Gerd Kataisto Wiggen bor i Disenå og er medforstander og fikk vigselsrett for Unitarforbundet 20 mars 2018

Gerd er en godt voksen dame med 3 døtre og foreløpig 3 barnebarn
Jeg finner Unitarforbundets verdier står for de verdier jeg kan identifisere meg med ,åpenhet og toleranse i forsetet. Jeg er gift med Sanna og vi bør i Sør Odal, Hedmark.
Som vigsler har jeg vielser i Hedmark, Oslo-området og ellers på Østlandet der det er behov.
Jeg er ydmyk og stolt over jobben Unitarforbundet lar meg gjøre.

Seremonimestere:

Anne 1

Anne Cecilie Lier er seremonimester i Unitarforbundet, og bor i Arendal og tar gjerne seremonier i området Sørlandet.

Jeg er født i Trondheim på midten av 70-tallet, oppvokst på sørlandet og etablert på østlandet med jentekjæreste og en Golden Retriever. Jeg liker å reise og møte nye mennesker, og jeg gleder meg til å følge gifteklare par fram mot deres store dag!

Av utdannelse har jeg en bachelor i veiledning,diakoni og livssyn og en master i spesialpedagogikk- og  akkurat nå holder jeg på med en spennende deltidsutdannelse innen traumepsykologi. For tiden jobber jeg med flerspråklige barn og foreldreveiledning, der jeg lærer noe nytt om mennesker hele tiden.

For meg er seremonien høydepunktet i et bryllup. Vielsen er en feiring av kjærligheten slik den har oppstått og er- og den er en veiviser for det videre livet sammen.

Som seremonimester vil jeg legge til rette for at også dere skal oppleve vielsen som et høydepunkt- i den formen dere ønsker og som de personenen dere er. Sommerfuglene er de samme- enten vi er humanetikere, kristne, buddhister, hinduer, muslimer eller søkende- og sammen skal vi lage den rammen som passer for dere.

 

Tobias Vik er skuespiller i Vik Teaterproduksjon i Porsgrunn.

Birgitte Skontorp bor i Moss

Er en positiv dame på 42 år, som er glad i mennesker og respekterer og aksepterer forskjeller.
Har en sønn på 21 år, som har lært meg at « sånn er det bare».. han er født med flere diagnoser, men har lært meg viktigheten av å sette pris på hva som er av betydning i livet og at alle mennesker er like verdifulle. Jeg har en datter på 13, som er full av energi, dans og omsorg. Unitarforbundet « traff» meg mitt i hjerte med sitt liberale syn på religion, livssyn og menneskeverd. Dette forbundet står for verdier jeg som person,mor og medmenneske ønsker å identifiseres med.
Hos Unitarforbundet blir alle mennesker tatt imot med et åpent sinn og hjertet, du/dere blir behandlet med gjensidig respekt og forståelse, uavhengig av trossamfunn, religion og bakgrunn.
Jeg er vikar som seremonimester og stepper inn dersom det er behov eller om jeg får en spesiell forespørsel.
Undersøk litt om Unitarforbundet og finner du det interessant, kom og bli en av oss, vi ønsker alle hjertelig velkommen❤️