VIGSLERE OG SEREMONIMESTERE

11035984_1123681587646196_218101500525023426_n

Kjell Morten Bråten – Hovedforstander og Unitarprest

Jeg er født i Vågå i Gudbrandsdalen i 1965.

Jeg er utdannet Kulturarbeider og miljøterapeut ved Høgskulen i Bø og flyttet til Skien i 2002 etter mange år i Oslo

Her bor jeg i et gammelt skjevt hus – like skeivt som meg selv – og sammen med katten min Oda

I mange år drev jeg bloggen «Størst av alt er kjærligheten» hvor jeg ivrig bl.a debatterte religion. Det var gjennom bloggen at jeg første gang kom i kontakt med Unitarforbundet og forbundet er vel det eneste religiøse tros- og livssynssamfunn hvor jeg har følt meg helt velkommen og hvor jeg kunne få lov å ha min dogmefrie tro i fred.

I 2009 ble jeg ordinert til Unitarpastor i Unitarforbundet – i en seremoni i Bela Bartok Church i Budapest, Ungarn

Unitarforbundet er mitt hjertebarn og det er en stor glede for meg å få følge Unitarforbundet etterhvert som det vokser. Å reise rundt i hele Norge og stadig møte mennesker er noe jeg elsker.

Jeg stiller meg 100 % bak grunnprinsippene til Unitarforbundet: Frihet til å tro og leve etter sin egen tro – respekt for alle mennesker uansett kjønn, rase, kultur og legning og en stor Toleranse for at alle mennesker er født ulike.

Og ikke minst at størst av alt er kjærligheten! Uten kjærlighet til oss selv og andre er vi ingenting.

hildegunn-wiggen

Hildegunn Wiggen – medforstander og vigsler. Har ansvar for området Trøndelag

Mitt navn er Hildegunn Wiggen og er en av Unitarforbundets Seremonimestre. For en stund siden, faktisk har det blitt noen år av det, så meldte jeg meg ut av statskirken. Jeg fant da Unitarforbundet som viste seg å ha sammenfallende verdier som jeg har og jeg meldte meg inn. Der fikk jeg raskt god kontakt med Kjell Morten, vår Hovedforstander.

Selv er jeg født og oppvokst i Trondheim og er for tiden bosatt i Melhus hvor jeg jobber som attføringsleder. Jeg er født i «The Summer of Love», altså 1967, og jeg tror jeg må ha ubevisst fått med meg ønsket om en tolerant og fredfull verden.  Av utdanning så er jeg religionslærer i bunn, men livet har gitt meg så mange sjanser til å lære og utvikle kompetanse utover dette. Ikke minst har jeg fått en livslærdom på godt og vondt, noe jeg antar og vet jeg har vokst på som menneske.

Fra 2016 fikk jeg tettere kontakt med Kjell Morten, og jeg har fra 2017 flere vielser i regi av Unitarforbundet. Dette gleder meg stort og gir meg mulighet til å være med til å skape en god atmosfære på en stor dag! Det er ikke så mange trøndere eller kanskje ikke så mange nord for Dovre, som er medlem i Unitarforbundet, så kanskje er tiden inne nå for å få flere Unitarer her også.

 

gerd vigsler

Gerd Kataisto Wiggen bor i Disenå og er medforstander og fikk vigselsrett for Unitarforbundet 20 mars 2018

Gerd er en godt voksen dame med 3 døtre og foreløpig 3 barnebarn.
Jeg finner Unitarforbundets verdier står for de verdier jeg kan identifisere meg med ,åpenhet og toleranse i forsetet. Jeg er gift med Sanna og vi bør i Sør Odal, Hedmark.
Som vigsler har jeg vielser i Hedmark, Oslo-området og ellers på Østlandet der det er behov.
Jeg er ydmyk og stolt over jobben Unitarforbundet lar meg gjøre.

 

Seremonimestere:

 

Tobias Vik er skuespiller i Vik Teaterproduksjon i Porsgrunn.

Birgitte Skontorp bor i Moss

Er en positiv dame på 42 år, som er glad i mennesker og respekterer og aksepterer forskjeller.
Har en sønn på 21 år, som har lært meg at « sånn er det bare».. han er født med flere diagnoser, men har lært meg viktigheten av å sette pris på hva som er av betydning i livet og at alle mennesker er like verdifulle. Jeg har en datter på 13, som er full av energi, dans og omsorg. Unitarforbundet « traff» meg mitt i hjerte med sitt liberale syn på religion, livssyn og menneskeverd. Dette forbundet står for verdier jeg som person,mor og medmenneske ønsker å identifiseres med.
Hos Unitarforbundet blir alle mennesker tatt imot med et åpent sinn og hjertet, du/dere blir behandlet med gjensidig respekt og forståelse, uavhengig av trossamfunn, religion og bakgrunn.
Jeg er vikar som seremonimester og stepper inn dersom det er behov eller om jeg får en spesiell forespørsel.
Undersøk litt om Unitarforbundet og finner du det interessant, kom og bli en av oss, vi ønsker alle hjertelig velkommen❤️