SØKNADSSKJEMA FOR VIELSE

Søknaden skal inneholde følgende tekst som sendes oss på mail post@unitarforbundet.no 

SØKNAD OM VIELSE: 

Vi skal gifte oss og søker med dette om å ha Unitarforbundet som vår vigsler på vår store dag.

Vi er klar over at det borgerlige vielsesrituale må være med som en del av vielsen (se tekst på borgerlig vielse på hjemmesiden), men at vi ellers selv kan bestemme innhold i samarbeid med vigsleren – også religiøst innhold.

Vi er inneforstått med at vi trenger ikke å være medlemmer av Unitarforbundet for å benytte oss av dem som vigslere, men at å være  by Text-Enhance» href=»https://mittbryllup.wordpress.com/soknadskjema/#»>medlem vil gi oss en rabatt på vielsen. Bare en av brudeparet trenger å være medlem.

Vi vil varsle vigsler om evt endringer så snart vi kan.

Unitarforbundet har p.t 3 vigslere – 2 på Østlandet og 1 Trøndelag

Unitarforbundet har også seremonimestere som ikke har vigselsrett -De foretar seremonier for de som allerede er gift av en godkjent vigsler/tinghus. (Dere kan ha vielse av godkjent vigsler fredag og ha seremoni med seremonimestere på lørdag feks)

Søknaden er ikke bindende. Avtalen vår om vielse er bindende når vi innvilger den og dere bekrefter innvilgelsen, begge skriftlig på mail og depositum på kr 1000,- betales så snart avtalen er bekreftet av både vigsler og brudepar

Blir en vielse av ulike årsaker avlyst, blir ikke depositum tilbakebetalt. Ved avlysninger nærmere enn en måned fra avtalt vielsesdato må hele grunnbeløpet betales vigsler (4500,- eller 3500,-)

Vi som vigslere forplikter oss til å komme til avtalt tid og sted der vielsen skal foregå. Unntatt er forhold som vigsler ikke kan styre, så som trafikkforsinkelser, ekstreme værforhold eller hvis vigsler blir akutt innlagt på sykehus. Det er viktig at vigsler og brudepar har kontakt kvelden før vielse for evt avklaringer!

 • Vielsesdato:
 • Alternative vielsesdatoer
 • Vielsessted:
 • adresse
 • Ønsket klokkeslett for vielsesseremoni:
 • Evt alternativt klokkeslett:
 • Navn på brudepar:
 • adresse
 • tlf.nr
 • mailadresse
 • nasjonalitet
 • Ønsker medlemskap i Unitarforbundet
 • Skriv navn på medlem, fødselsnummer og mailadresse
 • (medlemskap gir 1000 ,- kr rabatt på vielsen)
 • Skriv litt om hvordan dere ønsker seremonien:
 • religiøs/borgerlig vielse
 • høytidelig/ humor/ enkel
 • tradisjonell/utradisjonell
 • inne eller ute
 • spesielle ønsker

 • Vi samarbeider med en bryllupsplanlegger, som kan hjelpe oss å gjennomføre bryllupet
 • www.brudepikene.no (de har kontor i Drammen, og også en brudebutikk)

Telefon: 32 89 32 42    

E-post: post@brudepikene.no

Har dere spørsmål så kontakt Kjell Morten på mail: kjemo@online.no eller tlf 920 69 689

Dere får svar på søknaden innen to uker.  (Desember er kontoret stengt for henvendelser)

Søknad på mail sendes til: post@unitarforbundet.no 

_____________________________________________________________________________________

Når vielsen er godkjent og avtalen mellom brudepar og Unitarforbundet er bindende, må brudeparet betale et depositum på kr 1000,- til kontonummer 0539 67 06859  Summen blir trukket fra på regning for vielsen. Hvis dere får godkjent vielse, men av ulike årsaker må trekke søknaden tilbake, blir ikke denne summen tilbakebetalt.

NB! Hvis dere har fått godkjent vielse – og ikke varsler vigsler om at vielsen er avlyst må HELE grunnpris vielse betales!

FOR MEDLEMMER:

Medlemmer av Unitarforbundet betaler en minstepris på 3500- + reiseutgifter og faktiske kostnader vigsler har i forbindelse med reise vielse, herunder også kostgodtgjørelse hvis reisetid og vielse overstiger 5 timer.

Hvis vigsler må reise for å møte dere på vielsessamtale må dere også betale for reise. Hvis vigsler arrangerer egne dager for å ha vielsessamtale med flere spleises kostnadene delt på antall par. Da skal det også dekkes campingutgifter (500,- delt på antall par)

Ønsker dere å melde dere inn og få rabatten kr 1000,- på vielsen må skriftlig bekreftelse på at dere er utmeldt fra HEF eller DNK eller andre sendes oss på mail. På medlemsinnmeldingskjema krysser dere av for at dere er utmeldt fra andre tros og livssynsamfunn. I Norge er det ikke lov å være medlem i flere tros og livssynsamfunn samtidig. Dette er pga statstøtten som er gitt pr medlem.

IKKE – MEDLEMMER:

Ikke-medlemmer betaler en minstepris på 4500,- + reiseutgifter og faktiske kostnader vigsler har i forbindelse med reise vielse, herunder også kostgodtgjørelse hvis reisetid og vielse overstiger 5 timer. Hvis vigsler må reise for å møte dere på vielsessamtale må dere også betale for reise. Hvis vigsler arrangerer egne dager for å ha vielsessamtale med flere spleises kostnadene delt på antall par. Da skal det også dekkes campingutgifter (500,- delt på antall par)

Hvis vielsen innebærer flyreise er det brudeparet som bestiller flybillett og opphold – på billigst mulig måte. Ikke privat overnatting! Da må det også beregnes kostutgifter kr 500 pr døgn.

GrunnPrisen inkluderer 1 vielsessamtale ca 1,5 t, skriftlig seremoniforslag, administrasjonsutgifter som kopiering, porto, telefoner, og vielsesseremoni. Vigsler skal møte i god tid før vielsen starter og være tilstede til brudeparet er gratulert. Ønsker brudeparet at vigsler skal være med på bilder, må det sies fra om dette.

Fordi vigsler ofte har flere vielser samme dag, ber vi om at brudepar viser forståelse og velvilje for at vigsler må reise videre senest en time etter avtalt vielsesstid.

Dette betyr også at det er viktig at vielsestidspunktet holdes og at brudeparet er klar når vielsen er avtalt å starte. Det kan påregnes ekstra kostnader hvis seremonier blir utsatt mer enn en halv time.

3 kommentarer om “SØKNADSSKJEMA FOR VIELSE

  1. Nei, vi spør ikke om tro eller hvor dere er medlemmer. Dere trenger heller ikke være medlem hos oss for å bli viet av oss. Men å være medlem hos oss gir en rabatt på vielsen på 1000 kr 😉

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s