ringer

Noen velger å sette på ringene under vielsen, andre velger det bort.

Ringene settes på etter at den formelle vielsesseremonien er over og før vigselspapirene underskrives.

I Norge skal gifteringen være på ringfinger – høyre hånd. Dette er også hånden vi hilser hverandre med når vi feks inngår avtaler – derav tradisjonen..

Noen mener at gifteringen skal sitte på den andre hånden av der man hadde forlovelsesringen og dette er fordi man skal “kjenne forandringen”..

I Europa ellers er det vanligere å bruke venstre hånd. Grunnen til dette er at man før i tiden mente det gikk en blodåre fra denne fingeren rett til hjertet <3

Forslag til gjennomføring;’

De mer morsomme innslagene:

Når ringene settes på så kan man lese såkalte “løfter” til hverandre. Vigsler kan også lese disse på vegne av brudeparet. Man kan også skrive noen ord til sin kjære og legge i et lite skrin som man gir hverandre under ringoverrekkelsen. Skrinet kan brukes senere i livet for å ta vare på minner man har om hverandre.

I Unitarvielser er det mange som ønsker bare å ta på ringene uten å si noe. Da er det veldig vakkert å starte musikk når brudepar får ringene og tar dem på. Etter ringene skal signeringen av vielsespapirene skje og da fortsetter musikken helt til signeringen er foretatt. Den mest brukte sangen her er “From this moment” av Shania Twain eller “Gje meg hånda di” av Sondre Bratland. Det er også fint å bruke “gje meg hånda di” instrumentalt ved lesing av diktet “hendene”

Her er eksempler på tekster man kan bruke ved ringoverrekkelse:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

håndfull

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: