Kjærlighetsvigslerne har gode kontakter med mange vielsessteder rundt om i landet. Spør oss om råd.

Vi vier både ute og inne – og der DERE ønsker å holde vielsen.

Vi kan vie:

– i hagen

– på hytta

– på hotell

– på fjellet (så lenge det er bilvei nær inntil)

– på brygga eller ved vann

– på båt

– museum

– familiegårder

– kirkeruiner

Overalt hvor brudeparet ønsker ute under forutsetning at tillatelse til å holde vielse er gitt av grunneier.

Unitarforbundet vier selvfølgelig også inne overalt.

Unitarforbundet ønsker at den store dagen skal være slik brudeparet ønsker og på det stedet brudeparet føler det er riktig for dem å holde bryllup.

Vi holder også gjerne bryllup i kirker/bedehus, men her viser det seg ofte at Kirken ikke tillater å ha oss som vigslere. Det er derfor viktig at dere har skriftlig tillatelse fra prest/biskop.

De aller fleste av de som kontakter oss vil gjerne ha vielse utendørs. Det er allikevel greit å ha tenkt igjennom et alternativ i tilfelle regn og dårlig vær.

Videre er det en del praktiske ting man også bør tenke på ved vielser utendørs, så som at stoler til gjester og brudepar ikke synker ned i plen, eller at brudens skohæl setter seg fast i plenen opp midtgangen. Likeså at lys, fakler og blomstervaser er stødige og at evt duker er festet på en slik måte at de ikke blåser over lys etc..

Det er alltid greit å være forberedt med å ha parasoller, plastsekker til å trekke over stoler, partytelt – tilgjengelig.

IMG_3130

Mikrofon er i noen tilfeller greit, men vi har kraftig stemme så det har som regel gått bra uten. I tilfelle man bruker mikrofon så er det selvfølgelig greit at denne er sjekket på forhånd slik at dette ikke blir et problem under vielsen.

Noen velger å ha stoler til gjestene, noen velger at gjestene står.

Ingenting er så vakkert og rørende som å si JA til hverandre i den frie natur, på et sted som kanskje brudeparet føler seg ekstra tilknyttet til. Husk bare at værgudene kan vi ikke styre 😉 – og ja, det kan være utrolig vakkert om det er tåke og litt regn også.

Men altså – vær forberedt.

5 kommentarer

 1. Har dere vigslere tilgjengelig i hele landet? Jeg ønsker å gifte meg utendørs i Karlsøy kommune.

  1. Hei Lorena 😉
   Vårt utgangspunkt er at vi gjerne vier over hele landet når vi har mulighet tll det.
   Det må gjerne være på en dato vi ikke har andre vielser eller at dere ser en dato hvor vi har andre vielser i Hedmark.
   Se på listen over våre ledige/opptatte bryllupsdatoer

   klem fra Kjellemann

   1. Heisan 🙂 vi har tenkt og gifte oss sommeren 2014 og det er i sør-odal.. så da lurte jeg på om dere har mulighet å gjøre vielser her i sør-odal? vi har sett ut en lokale som vi skal høre med dem om vi kan ha vielsen og festen på samme sted! Men da må jeg først få vite om dere har mulighet å gjøre en vielse i sør-odal 🙂

    Mvh Lorena

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: