Tidspunkter for vielse


For å bestemme hva slags tidspunkt dere vil velge for deres vielse må dere se helhetlig på dagen

– hva ønsker dere å gi gjestene deres av opplevelser gjennom dagen?

Flere i dag ønsker å gjøre hele dagen spesiell. Kanskje møtes familie og venner til førbryllupskos tidlig på dagen med litt småretter, lek og morro. Dette er en fin anledning for begge familier å bli kjent med hverandre, barna leke sammen og ikke minst at både barn og voksne sammen kan leke og finne på hyggelige ting sammen. Kanskje kan forlovere til brudeparet arrangere en sigtseeing-tur, en turløye med spørsmål om brudeparet, en båttur – eller de kan rett og slett gå sammen om å pynte vielsesstedet til brudeparet ankommer? Etter vielsesseremonien har man gjerne en god og litt mer uhøytidelig middag – gjerne grilling.

– vil dere ha en dag med leker og morro, hvor barna også får være en viktig del av feiringen?

Barna er like viktige gjester som de andre voksne selvfølgelig. Kanskje er det en ide og ha en barnevakt som har som oppgave å lage leker og morro spesiellt for barna. Er barna opptatte og har det gøy så vil også foreldrene kunne bedre slappe av og kose seg. Å ha barna sittende ved et middagsbord i et bryllup vil være en stor utfordring. La de heller få være sammen og spise pølser, taco eller hamburgere og ha en barnevakt til å passe de.

– vil dere ha et vennebryllup eller familiebryllup?

Mange velger å invitere bare den nærmeste familie og noen få utvalgte venner til vielsesseremonien og middag, for så å invitere den større «hopen» til kaffe og fest etterpå. Velger man å ha både venner og familie med gjennom hele dagen kan det være en idè å lage litt mer uhøytidelig og lettere ramme rundt vielsen. Koldtbord eller grilling er gode alternativer til de store tunge(og dyre?) middagene

– hva slags type mat ønsker dere å gi gjestene?

Jeg har inntrykk av at stadig flere går vekk fra de timelange tunge middagene. Noen ganger kan man sitte flere timer ved middagsbordet. Talene er mange og sittende rolig ved et stort middagsbord gjør en tung og mett i kroppen. Kanskje blir det bare noen få timer igjen til selve festen som de fleste har gledet seg til?

Stadig fler velger seg koldtbord med noen få varme alternativer. Grilling er også blitt veldig populært.

I dag finnes det mange internasjonale retter som kanskje mange ikke har prøvd. Kanskje er bryllupsdagen en flott mulighet til å gi gjestene en smakebit av matretter fra land brudeparet har vært i feks?

Mat er viktig og hører så klart med i et bryllup. Men man må tenke over hva man føler er viktigst i det type bryllup dere har sett for dere. Er det maten eller festen og samholdet som er viktigst – eller er det tradisjonene?

– er det samholdet, leken og det uhøytidelige som er viktigst for dere – eller ønsker dere en mer tradisjonelt bryllup med middag og fest etterpå?

Tidspunktet for når dere skal invitere gjestene er litt avhengig av hva slags feiring av dagen dere ønsker dere:

Skal gjestene komme rett til vielsesseremonien? Eller vil dere at de skal møtes først og bli bedre kjent med hverandre?

Ønsker dere å ha en formiddagsvielse – slik at gjester og brudepar får god tid til å kose seg lang tid etterpå, hvor kanskje festen er det store høydepunktet sent på kvelden? Da er kanskje riktig tidspunkt å invitere gjestene kl 12-13

Eller ønsker dere å invitere gjestene til et kveldsbryllup i skumringen og hvor det kanskje bare serveres et par ulike supper med brød til eller sjømatbord eller grill? Da er kanskje riktig tidspunkt å invitere gjestene kl 17-18

Et formiddagsbryllup er ca kl 11-13

Ettermiddagsbryllup er kl 14 -16

kveldsbryllup er kl 18 -19

Vielsestidspunktet har i stor grad med hvor man velger å feire sitt bryllup og hvor man skal ha vielseseremonien.

I en kirke er det kanskje ikke bare å velge tidspunktet. I et utebryllup hvor man har en vigsler eller dommer står man mye friere til å velge tidspunktet.