Bryllupsdagen er lang!

For bruden starter den ofte veldig tidlig på morgenen, hvor pyntingen av henne starter. Brudgommen har det kanskje litt lettere i så måte, men allikevel er det viktig å tenke på at man er godt uthvilt og klar for en dag hvor det er mye nerver og mye aktivitet.

Så mitt råd nr 1 vil være: 

 

Til hvilket tidspunkt ønsker dere å ha vielsen?

For å bestemme tidspunktet må dere se helhetlig på dagen og det er lurt å beregne gode marginer. Det er en dag hvor mange ting skjer. Er man først ute med forsinkelser forplanter dette seg utover dagen.

Vanlige tider er;

Formiddagsbryllup er ca kl 11-13

Ettermiddagsbryllup er kl 14 -16

Kveldsbryllup er kl 17 – 18

Vielsestidspunktet har i stor grad med hvor man velger å feire sitt bryllup og hvor man skal ha vielseseremonien.

 

Her er et tidsskjema som er vanlig:

  1. Gjester ankommer – tips: Inviter gjerne gjestene en halv time før vielsen starter. Da er det lettere å unngå gjester som kommer for sent og gjestene rekker å forberede seg med garderobe osv. Det er også en hyggelig mingletid for gjestene. Server gjerne en velkomstdrink.
  2. Vielsesseremoni – En vanlig vielsesseremoni varer fra 20 -30 minutter. Det er allikevel vanlig å sette av 1 time for denne delen: 
    1. Brudeparet stiller seg opp etter vielsen og gjester passerer brudeparet og gratulerer. ca 15 min
    2. gruppefotografering av alle gjester samt brudepar 5-10 min (snakk med fotograf på forhånd. Er fotograferingen godt planlagt så tar dette kort tid) Det er lurt å legge gruppefotografering umiddelbart etter vielsen, da dette er eneste gang i løpet av dagen at alle gjester er samlet.
    3. Fotografering av nærmeste familie. Foreldre, søsken, besteforeldre osv. ca 15 min
  3. Bryllupsfotografering – vanligvis varer en slik bryllupsfotografering en time. Men snakk med fotografen på forhånd – og det kan ta lenge tid særlig om dere skal dra et sted for å fotograferes.
  4. Gjestemingling – mens brudeparet er til fotografering mingler gjester. Igjen er det viktig å tilby gjestene en drink, frukt, eller håndmat.
  5. Middag – kan også være koldtbord, tapas, grilling, buffèt. Tiden dette tar er avhengig av hva man velger av mat – og også taler. Viktig også å legge inn pauser for gjestene.
  6. Etter mat: Mingling for gjester og forberedelser til fest.
  7. Bryllupskake
  8. Brudevals
  9. Fest, dans og underholdning
  10. evt nattmat
  11. Gjester reiser hjem

 

Er det samholdet, leken og det uhøytidelige som er viktigst for dere – eller ønsker dere en mer tradisjonelt bryllup med middag og fest etterpå?

Tidspunktet for når dere skal invitere gjestene er litt avhengig av hva slags feiring av dagen dere ønsker dere:

Skal gjestene komme rett til vielsesseremonien? Eller vil dere at de skal møtes først og bli bedre kjent med hverandre?

Ønsker dere å ha en formiddagsvielse – slik at gjester og brudepar får god tid til å kose seg lang tid etterpå, hvor kanskje festen er det store høydepunktet sent på kvelden? Da er kanskje riktig tidspunkt å invitere gjestene kl 12 – 13

Ønsker dere det mer tradisjonelle bryllupet med 3 retters middag og tradisjonell fest etterpå så er kanskje riktig tidspunkt å invitere gjester kl 14-16

Eller ønsker dere å invitere gjestene til et kveldsbryllup i skumringen og hvor det kanskje bare serveres et par ulike supper med brød til eller sjømatbord eller grill? Da er kanskje riktig tidspunkt å invitere gjestene kl 17-18

 

 

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: