Løfter ved ringoverrekkelse

 

Tradisjonelt utveksler brudepar gifteringer etter at de har gitt sine løfter til hverandre.  Ringene er ment som et symbol for ekteskapet – at det er for evig. Ordene som sies under en ringutveksling bør reflektere parets håp for ekteskapet deres.  Her er noen eksempler på hva som kan sies  under ring bytte eller ring seremoni:

For borgerlige vielser:

Jeg gir deg denne ring som et symbol på min kjærlighet og trofasthet. Når jeg nå setter ringen på fingeren din, gir jeg mitt hjerte og sjel til deg. Jeg ber deg om å bære denne ringen som en påminnelse om de løfter vi har sagt til hverandre i dag, vår bryllupsdag.

 

*********

 

Denne ringen er et tegn på min kjærlighet. Med denne ringen, gifter jeg meg med deg med alt det jeg har og alt det jeg er

 

Respons:

Jeg vil for alltid bære denne ringen som et tegn på vår kjærlighet og hva vi har og hva vi er

 

*********

 

Jeg gir deg denne ring og ber deg bære den med kjærlighet og glede. Akkurat som at ringen har ingen ende, vil heller ikke min kjærlighet til deg slutte. Jeg velger deg til å bli min (kone / mann) denne dagen og til evig tid.

 

*********

 

Denne ringen gir jeg til deg som et tegn på min kjærlighet og hengivenhet til deg.  Med denne ringen, vil jeg gjerne gifte meg med deg og gi mitt liv til deg.

 

*********

 

Jeg gir denne ringen som min gave til deg. Bruk den og tenk på meg og vit at jeg elsker deg. ”

 

*********

 

Jeg gir deg denne ringen i Guds navn, som et symbol på alt det vi har lovet og alt vi skal dele.

 

*********

 

Jeg gir deg denne ring som et synlig og evig symbol på mitt løfte om å være med deg så lenge jeg lever.

 

 

Jeg gir deg denne ring som et symbol på min kjærlighet til deg. La det være en påminnelse om at jeg alltid er ved din side og at jeg vil alltid være en trofast partner for deg.

 

Jeg gir deg denne ring som et symbol på min kjærlighet, min tro på vår styrke sammen, og min pakt om å lære av deg og vokse sammen med deg

 

*********

 

La denne ringen være et symbol på mine løfter til deg og en påminnelse om min hengivenhet til deg. Jeg er beæret over å kalle deg min (kone / mann).

 

*********

 

Med denne ringen, vil jeg gifte meg med deg, og med det, skjenke jeg på deg alle skattene i mitt sinn, hjerte og hender.

 

*********

 

(Navn), jeg gir deg denne ring som et symbol på min kjærlighet. Som det omgir fingeren, kan den minne om at du alltid er omgitt av min evige kjærlighet.

 

Response: Jeg vil bære den med glede. Hver gang jeg ser på den, vil jeg huske denne gledelige dagen og de løfter vi ga hverandre.

 

*********

 

Jeg har for deg en gyllen ring. Den skal symbolisere at din kjærlighet er det mest verdifulle elementet i livet mitt. Ringen har ingen begynnelse og ingen slutt, som symboliserer at kjærligheten mellom oss vil aldri opphøre. Jeg plasserer den på fingeren som et synlig tegn på de løfter som har gjort oss til mann og kone.

 

*********.

 

Fordi denne ringen ikke har noen slutt eller begynnelse, betyr det fortsettelsen av ekte kjærlighet. Når jeg plasserer den på din finger, gir jeg deg alt jeg er og alltid håper å være.

 

 

Religiøse løfter

Protestant

Jeg gir deg denne ring som et symbol på min kjærlighet, og med det alt jeg er og alt jeg har, ærer jeg deg, i navnet til Faderens og Sønnens og Den Hellige Ånd.

 

Episkopal

(Navn), jeg gir deg denne ring som et symbol på løftet mitt, og med det alt jeg er og alt jeg har, ærer jeg deg, i navnet til Faderens og Sønnens og Den Hellige Ånd.

 

Jødiske

Harey på mekuddeshet li b’taba’at zo k’dat Moshe v’Israel (som betyr: Se, du er innviet til meg med denne ringen i henhold til Moseloven og Israel).

 

Presbyterian

Denne ringen gir jeg dere, i tegn og pant på vår konstante tro og vedvarende kjærlighet.

 

Romersk-katolske

I navnet til Faderen, Sønnen og Den Hellige Ånd, ta og bær denne ring som tegn på min kjærlighet og trofasthet.

 

Unitar

Med denne ringen, ønsker jeg deg, og lover deg min kjærlighet, nå og for alltid.

 

 

Lutherske

Jeg gir deg denne ring som et tegn på min kjærlighet og trofasthet. Motta denne ringen som et tegn på viet kjærlighet og tro.

 

Metodistkirken

Jeg gir deg denne ring som et tegn på løfte mitt, og med alt det jeg er, og alt jeg har, jeg ærer deg i navnet til Faderens og Sønnens og Den Hellige Ånd. Amen.

 

Baptist

Med denne ringen gifter jeg meg med deg, og alle mine jordiske gods gir jeg deg i gave. I sykdom og helse, i fattigdom eller rikdom, inntil døden skiller oss ad.

 

Quaker

Ingen tradisjonell utveksling av ringer

 

Muslimske

Ringene utveksles tradisjonelt  under mangni, en forlovelse seremoni, og ikke under bryllupet.

 

Hindu

Tradisjoner varierer, spesielt innenfor ulike regioner i India. De fleste hinduer utveksler et halskjede som kalles en thaali eller thirumangalyam i Sør-India eller kalles en mangalsutra i Nord-India.

Legg inn en kommentar