Fra tid til annen får vi spørsmål om vi kan står for en seremoni for fornyelse av bryllupsløfter.

Selvfølgelig vil vi det!

Det kan være mange grunner til at et ektepar ønsker å fornye sitt ekeskapsløfte til sin ektefelle. Det trengs ikke engang å være noe nytt løfte, eller fornyelse av det gamle, men at man av ulike grunner bare ønsker å feire sin kjærlighet og ekteskap en gang til.  Det er kanskje ikke så vanlig å gjøre dette i Norge, men det er altså fullt mulig.

Som i alle andre vielser Unitarforbundet har er det dere som brudepar eller ektepar som bestemmer hva en slik seremoni skal inneholde. Når det gjelder slike seremonier er ikke staten innblandet og man trenger heller ikke ha forlovere eller vitner i samme forstand som i vanlige ekteskapsinngåelser.

Mange mener at vi lever i en tid da vi trenger å minnes på hvor godt vi har det. En slik seremoni kan være en hyllest til hverandre og til alle rundt dere som har fulgt dere i både medgang og motgang. Kanskje har man hatt en del utfordringer som man har klart å komme gjennom og gjerne vil gi det “en ny start”. Kanskje ble ikke det opprinnelige bryllupet – av ulike årsaker – ikke helt slik dere hadde tenkt.

Vi Unitarer er opptatt av å hylle kjærligheten til enhver tid. Vi bidrar gjerne som seremonileder hvis dere ønsker å hylle deres kjærlighet en gang til

Størst av alt er kjærligheten.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: